Eines per visibilitzar les aportacions de les dones

Eines per visibilitzar les aportacions de les dones

Eines per visibilitzar les aportacions de les donesPer a la majoria de professionals del periodisme és difícil definir què són les aportacions de les dones i, per tant, què vol dir visibilitzar-les. No es tracta, simplement, de col·locar-les en la imatge, d’anomenar-les en el discurs, de complir quotes, de crear una paritat forçada. Es tracta, més aviat, de millorar la manera en què les dones són vistes, sentides i llegides als mitjans de comunicació, de fer que les dones siguin dignament visibles i visibilitzades, de trencar els rols de gènere estereotipats que atribueixen funcions socials desiguals a homes i dones pel simple fet de ser-ho. Es tracta, en definitiva, de donar valor als espais i als àmbits que històricament han ocupat les dones i d’incorporar la seva dimensió, la seva perspectiva a l’hora d’analitzar l’actualitat i el conjunt de relacions micro i macrosocials que diàriament construeixen, reflecteixen i expliquen els mitjans.

>> Eines per visibilitzar les aportacions de les dones