Associació Cultural Educativa Social i Operativa de Dones Pakistaneses (ACESOP)

Associació Cultural Educativa Social i Operativa de Dones Pakistaneses (ACESOP)

ACESOPACESOP va ser fundada l’any 2005 i té com a finalitat la integració de les dones pakistaneses en el teixit social i econòmic català, oferint un bagatge cultural i afavorint l’apropament entre col·lectius.

L’associació treballa per capacitar i donar visibilitat a les dones pakistaneses, i per establir vincles i relacions amb altres entitats de dones. L’entitat realitza diverses activitats i ofereix múltiples recursos, entre els quals cal destacar:

 • Classes de català i castellà.
 • Sortides per l’entorn, tant a nivell de barri, el Raval, com sortides per diferents indrets de Catalunya. Sortides per donar a conèixer a les dones i als seus fills/es els serveis que els hi ofereix la ciutat (mercats, bancs, centres d’atenció primària, museus, centres culturals, biblioteques, etc.) i la cultura catalana.
 • Assessoria jurídica per a dones (violència de gènere, divorcis, matrimonis concertats).
 • Assessoria laboral i fiscal.
 • Serveis de mediació: escolar, veïnal, personal, sanitat.
 • Classes d’urdú per a nens o persones interessades en general.
 • Participació en les festivitats locals (festes majors, Sant Jordi, Carnaval, mostres gastronòmiques, mostres artesanals…)
 • Tallers per a dones: cursos d’informàtica, de costura i de cuina professional.
 • Tallers impartits per dones pakistaneses de henna, depilació amb fils, maquillatge infantil, escriptura en urdú, classes de cuina.
 • Traduccions del català i castellà a l’urdú.
 • Coral femenina: Dosti.

Taller ACESOPAquestes activitats no estan dirigides únicament a dones pakistaneses, sinó que estan obertes a altres dones i col·lectius amb la finalitat de compartir espais de trobada i relació.

En aquests moments ACESOP té prop de 1000 dones associades a la ciutat de Barcelona, i les activitats que realitzen tenen una mitjana de participació de 300 dones. La majoria són pakistaneses, però l’entitat també atén dones d’Índia, Bangladesh i altres països.

La seu de l’entitat està al Raval i participen de forma activa en totes les festes populars del barri, tant autòctones com d’altres cultures: la Mercè. Sant Jordi. Carnestoltes. La Festa Interreligiosa del Raval. Celebració del 14 d´Agost, Dia de la Independència de Pakistan.


Contacte:
http://www.acesop.cat
acesop786@yahoo.es