El Conveni d’Istanbul com a eina per la lluita dels drets de les dones.

El Conveni d’Istanbul com a eina per la lluita dels drets de les dones.

La Plataforma unitària contra les violències de gènere va organitzar el passat 28 de març a l’espai Francesca Bonnnemaison de Barcelona, una jornada de debat sobre “El Conveni del Consell d’Europa sobre prevenció i lluita contra la violència a les dones i la violència domèstica”, més conegut com a Conveni d’Istanbul, amb la participació de Rosa Logar, vicepresidenta del GREVIO (Grup d’expertes de seguiment del conveni) i altres expertes catalanes en l’abordatge de les violències masclistes.

La jornada, pensada com a intercanvi d’experiències sobre l’aplicació del conveni, volia reflexionar sobre com s’està implantant? Quines responsabilitats hi ha? Com es fa front a les disfuncions sobre el seu mandat?

A l’inici de l’acte es va fer entrega a la representant del GREVIO de l’informe per “Una Europa lliure de violència masclista”, informe que vol donar a conèixer el Conveni i presentar exemples de disfuncions que troben les entitats quan fan front a la manca de llibertat i drets de les dones en la seva realitat quotidiana.

Més informació: cronica_acte

informe_plataforma_istanbul