
El passat 23 de març en el marc de la XXII reunió anual de la Xarxa Espanyola de la Fundació Anna Lindh, la Xarxa Europea de Dones Periodistes es va sumar, com a nova entitat, a la xarxa d’entitats de l’estat Espanyol que conformen la Fundació.
Al llarg de la jornada que va tenir lloc a Cara Árabe de Madrid, vam poder presentar els projectes que, en aquests moments estem realitzant i molt especialment, la trobada de dones periodistes que, sota el títol “Comunicar la Mediterrània amb mirada feminista”, va tenir lloc a Barcelona i va aplegar a 20 periodistes de les dues ribes. En aquests moments, estem editant la publicació que recull totes les ponències i aportacions que es van fer al llarg de les jornades.
La trobada de la Xarxa Espanyola de la Fundació Anna Lindh (REFAL per les seves sigles en castellà) va comptar amb més de 70 participants de 56 entitats, i segons van manifestar des de l’organització, ha estat la trobada més participativa dels últims anys, la qual cosa posa en valor el moment actual de la xarxa com un espai molt actiu i de gran interès per a les entitats que hi formen part.
En el decurs de la reunió, Josep Ferré, director executiu de la Fundació Anna Lindh, va presentar les convocatòries, programes i principals línies estratègiques de la Fundació per al període 2023-2024, i també es va fer un diàleg sobre els objectius de la cooperació espanyola i euromediterrània entre els responsables polítics del Ministeri d’Afers exteriors i de l’Agència Espanyola de Cooperació (AECID).
La Fundació Anna Lindh (FAL) amb seu a Alexandria (Egipte) és una fundació creada en el si de la Unió Europea amb l’objectiu de fomentar el diàleg cultural entre el nord i sud del Mediterrani. La FAL és una “xarxa de xarxes” amb seu en cadascun dels 42 països de l’espai Euromed, i l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) exerceix de coordinadora de la xarxa espanyola per designació del Ministeri d’Afers exteriors i de Cooperació del govern espanyol.
La XXII reunió anual de la REFAL va acabar amb la visita guiada a l’exposició “Els Colors Culturals del Marroc” organitzada per Innovarte, membre de la xarxa espanyola de la FAL, en col·laboració amb l’AECID i Casa Árabe.