Enviada la declaració del CNDC a la Comissió Jurídica i Social de la Dona de NNUU

Enviada la declaració del CNDC a la Comissió Jurídica i Social de la Dona de NNUU

Un any més, el Grup de Treball de Participació Internacional del Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC) ha coordinat l’escrit que representarà al Consell davant la Comissió Jurídica i Social de la Dona (CSW en anglès) de Nacions Unides.

En aquesta nova edició, el tema prioritari serà “L’apoderament econòmic de les dones en el món canviant del treball” i tindrà lloc a Nova York, del 13 al 24 de març de 2017.

La declaració ha estat elaborada per una dotzena d’entitats del Consell. Aquest és l’òrgan de participació i consulta de l’Institut Català de les Dones, i en l’actualitat, està format per prop de 400 entitats de dones de tot Catalunya.

El 8 de març de 2016, l’Organització Internacional del Treball feia conèixer un nou informe sobre els desafiaments que han d’afrontar les dones a l’hora de trobar i mantenir un lloc de treball decent.L’informe “Dones en el treball: Tendències 2016”, que recull les dades de 178 països, afirma que les desigualtats entre dones i homes persisteixen als mercats laborals mundials pel que fa a les oportunitats, al tracte i als resultats, i apel·la a la urgència d’abordar aquestes desigualtats si es pretén aconseguir l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible.

Una agenda que consta de 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) dirigits a l’eradicació de la pobresa extrema, al combat de les desigualtats, a l’apoderament de les dones i a l’accés universal a la salut, l’educació i l’aigua, entre altres fites.

declaracio-cndc