Xarxa Europea de Dones Periodistes

La Xarxa Europea de Dones Periodistes es va crear el 1993 i, entre els seus objectius, té la funció de promoure trobades, estudis, accions i altres activitats vinculades a l’àmbit dels mitjans de comunicació social, per al coneixement, intercanvi i incidència de la defensa dels drets de les dones, en general, i en especial de les periodistes.
Com a dones periodistes, ens preocupa molt la imatge que s’ofereix als mitjans de comunicació de la dona, així com les situacions de discriminació que es produeixen a la nostra professió. I aquesta preocupació la fem pública mitjançant notes de premsa o cartes de denúncia dirigides als propis mitjans de comunicació.
La Xarxa està integrada per dones professionals que treballen en diferents mitjans de comunicació: premsa escrita, ràdio, televisió, gabinets de comunicació, mitjans online, free-lance, estudiants, etc.
1

Història


L’any 1993 un grup de periodistes de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) vàrem crear la Xarxa Europea de Dones Periodistes, una nova associació d’àmbit estatal i que començaria a treballar conjuntament amb les periodistes italianes i gregues sota el paraigua de la llavors Comunitat Econòmica Europea (CEE), avui Unió Europea (UE).
>> Llegiu més sobre la Història de la Xarxa
2

Premis La dona a la UE


Vàrem convocar aquest premi periodístic des de 1997 a 2003 i, amb ell, preteníem donar visibilitat al treball que realitzen les dones en els diferents àmbits. A l’inici el lliurament del premi coincidia amb el Dia d’Europa.
>> Llegiu més sobre el Premi Periodístic La Dona a la Unió Europea
3

Estatuts


Entre altres objectius, la XEDP neix amb la finalitat de promoure trobades, estudis, accions i altres activitats de dones periodistes, estudioses, i vinculades als mitjans de comunicació social, per al coneixement, intercanvi i incidència en la defensa dels drets de les dones.
>> Consulteu els Estatuts de la Xarxa.

4

Memòria

Consulta aquí la memòria de la XEDP.

Memòria 2022