Informe sobre els feminicidis a Hondures

Informe sobre els feminicidis a Hondures

La Tribuna de Mujeres contra los Feminicidios en Honduras, juntament amb Oxfam Internacional, ha presentat l’Informe Final de Feminicidios en Honduras 2011. Impunidad: un grito sin respuesta, elaborat per la investigadora Jéssica Sánchez. L’eix central de la investigació gira entorn a la impunitat davant els centenars de casos d’assassinats de dones que es cometen al país centreamericà.

Després del cop d’estat de 2009, la violència contra les dones augmenta i es passa de 252 casos de feminicidis anuals a 407, dels quals només hi va haver 23 sentències condemnatòries i una absolutòria. De fet, només en el mes següent que Roberto Micheletti agafés el poder, es van cometre 51 assassinats de dones. “A partir d’aquest període i fins al moment, s’han registrat importants violacions de drets humans a les dones, entre les quals hi ha: atacs físics, violència física i verbal, violència sexual, violació de la llibertat d’expressió, entre d’altres”, s’apunta des de l’informe. Així, des de juny a novembre de 2009 es van arribar a comptabilitzar més de 400 casos i més de 50 en el 2010.

Pel que fa a 2011, només fins al 2 de març es van comptabilitzar 55 casos, segons la Unidad de Crímenes contra la vida de la Mujer (Fiscalía Especial de la Mujer). Aquesta xifra suposa un assassinat d’una dona cada 24 hores al país.

Llegir l’informe complet hondurasfeminicidios2011.