Premi Periodístic La Dona a la Unió Europea

Vàrem convocar aquest premi des de 1997 a 2003 i, amb ell, preteníem donar visibilitat al treball que realitzen les dones en els diferents àmbits. A l’inicio el lliurament del premi coincidia amb el Dia d’Europa. A continuació el llistat de les persones guardonades:

Teresa Carreras

 

 

 

 

 

1997 – Teresa Carreras, corresponsal de TVE a Brussel•les. Entrega el premi la comissària europea de Consum, Pesca i Ajut Humanitari, Emma Bonino.

 

europa_rosa_diez

 

 

 

 

1998 – “Europa, Europa”, programa dirigit per la periodista Rosa Díez, de Euskaltelevista. Lliuren el premi els vicepresidents del Parlament Europeu, Josep Verde Aldea i Antoni Gutiérrez Díaz.

 

Jaime Arias

 

 

 

 

 

1999 – Jaime Arias, periodista de La Vanguardia, amb Montserrat Minobis. Entrega el premi Jordi Pujol, president de la Generalitat.

 

Núria Ribó

 

 

 

 

 

2000 – “O mía o de nadie”, de la periodista Núria Ribó, reportatge sobre violència domèstica emès per TVE. Entrega el premi l’historiador britànic Hugh Thomas.

 

2001 – “Europa al día”, programa dirigit per Mª Lluïsa Colominas, Canal 9-TV Valenciana. Lliura el premi el comissari europeu d’Afers Econòmics i Monetaris, Pedro Solbes.

 

Gabriela Cañas

 

 

 

 

 

 

2002 – Gabriela Cañas, corresponsal d’El País a Brussel•les. Entrega el premi la comissària europea de Treball i Afers Socials, Anna Diamantopoulou.

 

Fabiola Calvo

 

 

 

 

2003 – Fabiola Calvo, corresponsal a Europa de l’agència llatinoamericana de notícies per a la dona, Cimac. Lliuren el premi els vicepresidents espanyols del Parlament Europeu, Alonso Puerta, Alejo Vidal-Quadras i Joan Colom.