La FIP fa una crida contra la violència de gènere

La FIP fa una crida contra la violència de gènere

Amb motiu del 25 de novembre la Federació Internacional de Periodistes ha fet una crida mundial contra la violència de gènere davant els atacs que es registren contra les dones periodistes.

FIP 25NDes de Kathmandu fins a Buenos Aires, els sindicats de periodistes van participar en reunions, protestes, sessions de formació i marxes per exigir el final dels atacs a les dones periodistes i d’actuar per fer front a la impunitat que permetria que els autors quedessin impunes.

Amb motiu del Dia de les Nacions Unides per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones i les Nenes, la FIP també signarà formalment la campanya d’una Convenció de l’OIT per aturar la violència de gènere en el treball.

Estudis recents mostren que gairebé el 65% de les dones treballadores de mitjans de comunicació han experimentat intimidacions, amenaces o abusos en relació amb el seu treball, gairebé una quarta part han experimentat actes de violència física en el treball.

Mentre que molts atacs ocorren en el terreny, la majoria passen a l’oficina i gairebé la meitat són realitzats per un cap o un supervisor. El 70% de les dones treballadores dels mitjans afirmen que les seves organitzacions no estan prenent mesures per protegir la seva seguretat.

El president de la FIP, Philippe Leruth, va dir: “La violència contra les dones continua sent una de les violacions més àmplies i tolerades dels drets humans i els seus autors segueixen gaudint de la impunitat mentre les seves víctimes s’enfronten a perdre la feina, són silenciades o el pitjor són assassinades.