Llatins per Catalunya

Llatins per Catalunya

BrasilL’Associació Intercultural Llatins per Catalunya té com a objectiu principal constituir un punt de trobada virtual i presencial entre persones vingudes de Sud-Amèrica que viuen al nostre país i la societat catalana.

Des d’aquesta entitat es treballa per desmentir alguns tòpics falsos que mostren una imatge esbiaixada de l’encaix de les minories llatines en la societat catalana. La gran majoria de ciutadans i ciutadanes vinguts de Sud-Amèrica són persones perfectament integrades en la realitat del país i que estimen la seva segona casa, que ara és Catalunya, amb la mateixa intensitat que els nadius. Molts d’ells ja han establert aquí les seves arrels familiars i les seves carreres acadèmiques i laborals.

Llatins per Catalunya, a més de reivindicar la catalanitat d’aquestes persones nouvingudes, també vol fer una crida a la societat catalana per animar-la a deixar els estereotips de banda i gaudir de la riquesa que suposa poder compartir experiències amb les cultures sud-americanes. Els costums, les tradicions, els actes festius, les llengües i literatures, l’art i les artesanies. Compartim aquest patrimoni i potenciem el millor de cada cultura.

Finalment, Llatins per Catalunya vol esdevenir una eina de generació i difusió d’informacions socioculturals de doble direcció. Volen difondre la realitat sud-americana a Catalunya, i a partir d’aquí a tota Europa, i al mateix temps, desitgen donar a conèixer la realitat del fet català al continent americà mitjançant conferències, actes lúdics i esdeveniments culturals.

Llatines per Catalunya

Dins de l’entitat hi ha un grup específic de dones, el qual és molt actiu. Són dones professionals que treballen en projectes d’educació, art i interculturalitat. Entre els diferents projectes que realitzen destaquem:

Dona teixint cultures

Dones teixint cultures (http://www.teixintcultures.org/):

Aquest projecte pretén fomentar el coneixement de la realitat social i cultural de les dones immigrants més enllà dels tòpics i estereotips que les envolten, mitjançant un espai d’interacció on articles, entrevistes i vídeos trencaran aquest imaginari. Dones teixint cultures funciona des de l’any 2012 i serveix també, com a eina en formació audiovisual.

Llatins per Catalunya

Dones del món

És un projecte que vol esdevenir un espai per unir visions femenines i compartir l’experiència de ser mares, treballadores i ciutadanes que, des de diferents mirades i orígens, comparteixin un mateix saber: el de la força del poder femení.

Per fer-ho possible es fan 3 tallers sobre:

  • Apoderament
  • Compartir feminitats (diàlegs enregistrats)
  • Art en femení (teatre)
  • I finalment, una sessió de conclusions i cloenda.

Contacte:
http://www.llatins.org/
llatins.cat@gmail.com