Maçones

El llibre “Maçones” de la periodista i membre de la Xarxa Europea de Dones Periodistes, Yolanda Alba, és un llibre on descobrir què és la Maçoneria, aquesta escola de saviesa tan desconeguda com discreta, que no secreta. I per descomptat un assaig amè i fascinant pel recorregut que van fer les dones per arribar a ella des del segle XIII de la e.c., i com avui al segle XXI encara tenen negat l’accés a una branca de la Institució.

Amb aquest llibre coneixerem que les maçones de diferents països del món van ser constructores de catedrals, dinamitzadores de la cultura al Segle de les llums, insurgents revolucionàries, emperadrius, reines, sufragistes, filòsofes, mèdiques, pedagogues, escriptores, polítiques, juristes, periodistes, músiques, infermeres, etc. etc. Dones de tots els estatus, ètnies i opcions sexuals que van defensar i defensen “el que ens uneix” i rebutgen “el que ens separa” per poder construir un món millor.

Gràcies a elles, a les dones maçones, es van aconseguir entre altres conquestes, la república portuguesa o el vot femení a Espanya, el laborisme britànic o els sindicats sud-americans……