La corresponsal de RSF rep trucades amenaçadores

La corresponsal de RSF rep trucades amenaçadores

Comunicat 13 de març de 2014

Reporters sense Fronteres –RSF- condemna fermament les amenaces dirigides a Balbina Flores Martínez, corresponsal de l’organització a Mèxic des de fa tretze anys. Balbina Flores Martínez, qui comparteix les seves oficines amb la revista Zócalo i el Sindicat Nacional de Redactors de la Premsa, va rebre ahir, 12 de març de 2014, tres trucades directes al seu número telefònic d’oficina en la qual la van amenaçar.

Les trucades van ser realitzades per una persona amb veu masculina que li va preguntar, “és vostè la Llicenciada Balbina Flores Martínez”, i quan va dir que sí, li va dir “Sóc el comandant Omar Treviño”, “estic a prop en l’Estat de Mèxic, vinc de Michoacán i porto un encàrrec per a vostè, una persona m’ha pagat per fer-li mal. Sé qui és vostè, on i com treballa, la investigo des de fa quinze dies.”

Balbina Flores va presentar ja una denúncia a la Fiscalia Especial d’Atenció a Delictes Comesos contra la Llibertat d’Expressió (FEADLE) de la Procuraduría General de la República i a la Comissió de Drets Humans del Districte Federal. A més, va informar immediatament del fet al Mecanisme de Protecció per a Persones Defensores de Drets Humans i periodistes de la Secretaria de Governació.

“Fem una crida per a que el Mecanisme de Protecció li atorgui mesures urgents i permanents a Balbina Flores, el més ràpid possible. La corresponsal de Reporters sense Fronteres és una persona molt compromesa en la protecció de periodistes que investiguen sobre assumptes molt delicats, i aquestes amenaces no s’han de prendre a la lleugera”, va declarar Camille Soulier, responsable del despatx Amèrica de l’organització.

Mèxic ocupa el lloc 152 –de 180 països- en la classificació mundial de la llibertat de premsa 2014, publicat per Reporters sense fronteres.