No al turisme sexual! Comprar sexe no és un esport!

No al turisme sexual! Comprar sexe no és un esport!

Logo Campeonato Mundial de Fútbol - BrasilA menys de 100 dies d’iniciar-se el campionat mundial de futbol de Brasil es posa en marxa aquesta campanya per a eradicar el turisme sexual i l’explotació sexual comercial. Tot el material, que està disponible en quatre idiomes: anglès, francès, portuguès i castellà, es pot descarregar de la pàgina web de la Coalició Regional Contra el Tràfic de Dones i Nenes d’Amèrica Llatina i el Carib.

Manifest
Brasil és la sisena economia més gran del món amb 200 milions d’habitants i serà l’amfitrió de la Copa Mundial del 12 de juny al 13 de Julio de 2014, i dels Jocs Olímpics l’estiu de 2016. S’estima que aproximadament 600.000 turistes assistiran a la Copa Mundial de Futbol, principalment d’Amèrica.

Mentre la majoria del turisme gaudeix de la bellesa de Brasil, els seus llocs i platges, molts individus viatgen a Brasil per al turisme sexual o mentre assisteixen a aquest tipus de grans esdeveniments esportius, explotaran dones, nenes i nens en el comerç sexual. Brasil és un dels països d’Amèrica Llatina i el Carib, amb l’índex més elevat de turisme sexual, juntament amb República Dominicana, Costa Rica, Veneçuela i Puerto Rico.

Brasil és un país d’origen, trànsit i destinació de dones, homes, nenes i nens víctimes de tracta sexual. Informes sobre nenes i nens víctimes de tracta sexual són particularment alts al Nord-oest de Brasil, a Fortaleza, una de les seus de la Copa del Mundial. Els turistes sexuals infantils arriben freqüentment d’Europa i els Estats Units, però la demanda local de prostitució també és molt elevada. Moltes persones transgèneres brasilers són també severament explotats en el comerç sexual.

Seguir llegint el manifest