Fòrum Generació Igualtat

Fòrum Generació Igualtat

Aquest 2020 es celebrarà la revisió de la implementació de la Plataforma d’Acció aprovada a Beijing, l’any 1995. Aquesta revisió es durà a terme en el marc de la sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW) de Nacions Unides, la qual es desenvoluparà del 9 al 20 de març, a la seu de Nova York.

Es compleixen 25 anys de l’aprovació d’aquest important document pel que fa als drets de les dones i les nenes. Un document que passa revista a 12 àrees d’acció, les quals són necessàries per tal d’avançar en l’apoderament de les dones i aconseguir una igualtat real entre dones i homes.

A més de la 64 sessió de la CSW, enguany està prevista la realització d’un Fòrum Mundial Generació Igualtat a iniciativa de la societat civil, convocat per ONU Dones i organitzat pels governs de Mèxic i França. Amb aquest fòrum es preveu dissenyar una agenda feminista i impulsar un conjunt de Coalicions per a l’Acció (aliances concretes centrades en temes claus) amb la vista fixada en el decenni 2020-2030, per tal d’aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Els temes triats per a les Coalicions per a l’Acció de la Generació Igualtat han estat:

1. Violència de gènere

2. Justícia i drets econòmics

3. Autonomia sobre el cos, drets i salut sexual i reproductiva

4. Acció feminista per a la justícia climàtica

5. Tecnologia i innovació per a la igualtat de gènere

6. Moviments i lideratges feministes

Més informació