Donant veu a la diversitat cultural

Donant veu a la diversitat cultural

Nova eina a disposició dels mitjans de comunicació catalans i de la ciutadania per donar veu a les persones d’origen cultural divers. 

El Grup de Treball de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya va crear el portal Diverscat.cat, l’any 2010. Ara acaben de renovar-lo amb la pretensió de millorar la interactivitat entre les entitats i mitjans amb l’objectiu d’esdevenir un referent de la professió per aconseguir un periodisme realment inclusiu.

Com ho volen fer? Per començar, posant a l’abast de periodistes, mitjans i ciutadania tota una sèrie de recursos que contribueixin a consolidar rutines per erradicar els estereotips i els prejudicis, generar sinergies entre els diversos col·lectius i professionals que aborden la diversitat cultural i ampliar l’univers de fonts consultades. I ho volen fer a partir de dues eines com són el Qui és qui i L’Altaveu de les entitats.

Qui és qui és un directori viu de persones expertes, entitats privades, periodistes i comunicadors/es, mitjans, grups de recerca i institucions públiques vinculades amb la diversitat. Un punt de trobada per a conèixer i donar a conèixer la diversitat a Catalunya.

L’Altaveu convida a publicar els esdeveniments que organitzen les entitats relacionats amb la diversitat o el fet migratori a més d’oferir un espai per a aquelles notícies o informacions sobre la temàtica que puguin ser interessants.

Dit això, només queda confiar en què a partir d’ara hi hagi una major i millor representació de veus culturalment diverses en els mitjans de comunicació catalans i que hi hagi una participació paritària entre homes i dones.