No a la impunitat 2020

No a la impunitat 2020

Els autors intel·lectuals dels crims contra periodistes continuen lliures

Amb motiu del Dia Internacional per Posar Fi a la Impunitat dels Crims contra els i les Periodistes, la Federació Internacional de Periodistes (FIP) acaba de presentar la seva campanya mundial per a que els governs de tot el món prenguin mesures urgents i portin davant la justícia als autors intel·lectuals dels crims contra periodistes que continuen lliures.

La FIP assenyala que durant l’última dècada 998 periodistes han estat assassinats/des.Pel que fa a aquest any, 30 periodistes han perdut la vida, la majoria periodistes locals. També assenyalen que des de l’any 1990, han estat assassinats 2644 periodistes.

A més, la immensa majoria d’aquests crims resten impunes i sense reparació per a les víctimes, només un de cada 10 assassinats contra periodistes és resolt. La majoria d’autors materials i intel·lectuals d’aquests crims continuen lliures, I recorden el lema de la campanya: Mans tacades de sang, I encara al poder.

En la campanya de la FIP també es parla de les nombroses agressions físiques i verbals contra els mitjans de comunicació que continuen impunes, així com l’assetjament en línia, les amenaces i els abusos que han hagut d’afrontar els i les periodistes durant la pandèmia del Covid-19, forçant-los a l’autocensura.

Enguany la FIP vol posar el focus en cinc països on informen que la impunitat és significativament alta i per tant, l’amenaça contra la llibertat de premsa és gran. Aquests països són: Iemen, Rússia, Mèxic, Somàlia i Índia.

Veure campanya FIP