Tallers d’apoderament en comunicació

Tallers d’apoderament en comunicació

Per tercer any consecutiu la Xarxa Europea de Dones Periodistes ha realitzat el taller d’apoderament en comunicació per a entitats de dones. I per primer cop ha realitzat una formació específica per a entitats que treballen la interculturalitat.

Aquests tallers s’emmarquen en el projecte “Visibilitzant les dones en la seva diversitat”, projecte que pretén visibilitzar i reconèixer el treball que realitzen les entitats de dones, fer-les visibles, i sempre que sigui possible, posar-les en relació amb els mitjans de comunicació generalistes. Es tracta de poder mostrar el que fan i el que són les entitats de dones, en la seva diversitat, i poder traslladar aquest treball ingent que, sovint, és ignorat pels mitjans de comunicació.

Mitjançant aquest projecte s’ofereix, a més de la formació gratuïta, un servei d’assessorament i acompanyament en matèria de comunicació a aquelles entitats de dones que vulguin visibilitzar alguna de les seves activitats. En total han participat en el taller 12 dones de diferents entitats i s’han fet prop de 10 acompanyaments a associacions i entitats. El projecte ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Institut Català de les Dones.

Pel que fa al taller adreçat a les entitats que treballen la diversitat cultural i emmarcat en el projecte “Interculturalitat i apoderament comunicatiu” han participat 11 dones de diferents entitats i s’han fet 4 acompanyaments específics a entitats. El projecte ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.