Tot a Europa a Ràdio4

Tot a Europa a Ràdio4

El passat dimarts 5 de gener va començar un nou espai sobre Europa a l’emissora de RNE-Ràdio4. El programa s’emet els dimarts i els divendres de 12 a 13h. i passa revista a la informació europea més rellevant. Tot a Europa està conduït pel periodista Francesc Cruanyes i compta amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i dels màsters de periodisme polític internacional de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i de la Ramon Llull (URL).

El programa consta d’una primera entrevista d’actualitat, un bloc de notícies i diferents seccions sobre Feminisme, Ecologia, Cultura i Economia que realitzen les periodistes Alícia Oliver, Pilar Sampietro, Pep Gorgori i Miquel Peralta. Coordina Marta Falgàs i fa la producció Natalia Vega, ambdues  periodistes de la UPF.

Pel que fa a la secció de Feminismes, aquesta s’estrena divendres 15 de gener amb una entrevista a la Maria Cortés de l’associació de dones gitanes Drom Kotar Mestipen (Camí de Llibertat), entitat que lidera un projecte europeu sobre educació a nenes i joves gitanes . Aquest espai està coordinat per la Xarxa Europea de Dones Periodistes i se suma a la proposta feminista de l’emissora que compte, també, amb un programa sobre Feminismes que s’emet tots els diumenges de 22 a 23h.

Ràdio4 ja va ser pionera, l’any 1996, amb l’emissió del programa Dotze Estels, primer programa sobre informació europea i amb perspectiva de gènere, realitzat per la Xarxa Europea de Dones Periodistes. Dotze Estels es va emetre fins l’any 2002, va estar conduït en la primera etapa per la periodista de Ràdio4 Montserrat Minobis i posteriorment per les periodistes de la Xarxa Europea, Ma José Ruiz i Alícia Oliver.