Una aposta per a l’emprenedoria femenina des de les universitats

Una aposta per a l’emprenedoria femenina des de les universitats

Espanya, el Marroc, Palestina i Jordània participen en un projecte que pretén informar, motivar i formar unes 10.000 joves universitàries amb l’objectiu que es converteixin en dones empresàries d’èxit i futures creadores d’ocupació. La iniciativa, que comença aquest maig i s’allargarà fins al novembre d’aquest mateix any, porta per nom Young Women as Job Creators i està impulsada per la Unió pel Mediterrani i l’Associació de Dones Empresàries pel Mediterrani (AFAEMME).

Young Women as Job Creators és un projecte promogut per AFAEMME i aprovat pels 43 estats membres de la Unió pel Mediterrani. El projecte promou l’autoocupació i l’emprenedoria femeniana entre joves universitàries que es troben a punt de graduar-se i tenen un interès per engegar un negoci. Pretén facilitar l’entrada d’aquestes joves amb talent dins el mercat laboral i enfortir el paper de la dona dins la vida social i econòmica amb una igualtat de gènere. El projecte s’articula mitjançant els anomenats Dies de l’Emprenedoria Femenina, una sèrie de seminaris de formació i coaching específic orientats a la creació i gestió de negocis que s’impartiran en universitats, seus d’associacions de dones emprenedores i altres institucions involucrades. Concretament, dins les universitat catalanes, participen en aquesta iniciativa la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Lleida, la Universitat de Girona, la Universitat Internacional de Catalunya. la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra.

Després de concloure els seminaris als quatre països participants, es publicarà un informe amb dades i situació de l’actual estat d’emprenedoria femenina i les percepcions de les joves que formen part del projecte.

L’objectiu de la Unió pel Mediterran i AFAEMME es portar aquesta iniciativa a d’altres països del sud del Mediterrani

Més informació a:
http://ufmsecretariat.org/wp-content/uploads/2013/04/SPANISH_-Concept-Note-Young-Women-as-Job-Creatorsvf.pdf