Neix l’Observatori Cultural de Gènere

Neix l’Observatori Cultural de Gènere

Mª Ângels Cabré, presidenta de l’Observatori Cultural de Gènere.

Aquesta primavera s’acaba de posar en marxa a Barcelona l’Observatori Cultural de Gènere, una iniciativa que té com a objectiu treballar per la paritat en la cultura, un element que des de l’observatori consideren “imprescindible per a la construcció d’un futur culturalment més fèrtil i democràtic”.

Es tracta d’un òrgan independent, no vinculat a cap partit polític, organisme i associació, tot i que, segons apunten, volen mantenir diàlegs amb totes aquelles entitats que vulguin treballar per la paritat dins la cultura. Des de l’Observatori Cultural de Gènere es pretén que sigui un instrument útil per promoure la reflexió sobre “aquesta qüestió tan rellevant, per la qual cosa hem començat a analitzar diversos sectors culturals”, afirmen des d’una nota de premsa. D’altra banda, es pretén organitzar activitats destinades a incentivar la creació feta per dones, “des del convenciment que aquestes estan encara poc representades”.

L’observatori està format per dones de diferents àmbits dins el món de la cultura, com el cinema, la literatura, el periodisme i les arts plàstiques, amb una visió de cultura transversal.