DevReporter Network: Informació i comunicació per a un periodisme global

DevReporter Network: Informació i comunicació per a un periodisme global

La Federació Catalana d’Ongs per al Desenvolupament finalitza el seu projecte europeu DevReporter Network amb la presentació d’un Vademècum sobre informació internacional dins del III Fòrum Internacional realitzat a Barcelona, el 4 i 5 de febrer. 

 

III Fòrum Internacional DevReporter NetworkPeriodistes, comunicadors/es i actors de la cooperació al desenvolupament han participat en aquest III Fòrum Internacional, realitzat a Barcelona, que ha comptat amb la participació de 150 persones procedents de Catalunya, Piemont i Rhône Alp.

Al llarg de la trobada s’ha avaluat, de forma col·lectiva, el projecte DevReporter Network, amb la voluntat de poder continuar i millorar el treball fins ara realitzat per les entitats que ho han gestionat: Lafede.cat (Catalunya) COP (Piemont) i Resacoop (Rhône Alp).

Vademècum

Un dels objectius del projecte ha estat la redacció d’un Vademècum que ajudi a millorar la informació internacional, concentrat en deu punts que han estat consensuats entre periodistes i comunicadors/es d’organitzacions d’aquestes tres regions europees. Una altra finalitat ha estat la d’establir una xarxa de professionals per una informació internacional responsable.

Cal destacar també les beques que s’han donat al llarg del projecte i que han possibilitat un treball conjunt entre Ongs i periodistes/mitjans de comunicació. En total s’han becat 18 projectes, 6 per cada regió.

Caddy AdzubaDiàleg entre Caddy Adzuba i Mònica Terribas

Entre les diverses taules i debats que s’han realitzat destaquem el diàleg establert entre la periodista congolesa Caddy Adzuba i la catalana, Mònica Terribas. Les dues periodistes es van mostrar molt compromeses en abordar les informacions en tota la seva complexitat, explicant les causes i el seu context, i fent el seguiment, malgrat que de vegades es fa difícil donar-los continuïtat.

© Lafede.cat