Trobada amb la periodista congolesa Caddy Adzuba

Trobada amb la periodista congolesa Caddy Adzuba

Representants del Grup de Treball de Periodisme Solidari, de la Xarxa Europea de Dones Periodistes i de l’Agència de Notícies amb Visió de Gènere, La Independent, ens hem trobat al Col·legi de Periodistes de Catalunya amb la periodista congolesa Caddy Adzuba.

 

Caddy Adzuba

Caddy Adzuba
© lafede.cat

Premi Príncep d’Astúries de la Concòrdia 2014, Caddy Adzuba ha estat amenaçada de mort per denunciar que els grups armats del seu país utilitzen la violència sexual com arma de guerra, i ha denunciat, també, les conseqüències de l’extracció i el comerç del coltan al conflicte de la República Democràtica del Congo.

Adzuba va explicar que amb els diners del premi va crear una fundació per a l’apoderament econòmic de les dones. En l’actualitat continua treballant com a periodista a Ràdio Okapi, una emissora de ràdio de Nacions Unides i de la Fundació Hirondelle que difonen programes per la pau en francès i en diferents llengües del país.

Juntament amb altres professionals ha creat una associació de dones periodistes que en l’actualitat compta amb 150 sòcies. Aquesta associació està en relació amb altres periodistes de la regió dels Grans Llacs (Ruanda, Burundi) amb les que treballen de forma coordinada i poden aprofundir en aquelles informacions nacionals que les periodistes del país no ho podrien fer per manca de llibertats.

La periodista congolesa ha participat en el III Fòrum Internacional DevReporter Network que ha organitzat lafede.cat, el 4 i 5 de febrer a Barcelona. En el decurs de les jornades va mantenir un diàleg amb la periodista Mònica Terribas, sobre com millorar la comprensió del món a través del periodisme.

Vídeo streaming de l’acte d’entrega dels premis Devreporter i de la conversa entre Caddy Adzuba i Mònica Terribas: https://catalunyadevreporter.wordpress.com/2016/02/03/segueix-en-directe-lacte-public-del-forum-internacional-devreporter/