Interculturalitat i apoderament de gènere

Interculturalitat i apoderament de gènere

Mitjançant aquest projecte hem pogut entrevistar 11 dones de 10 entitats de la ciutat, molt diverses, i hem pogut conèixer la realitat de les seves associacions i el treball que realitzen.  

Mitjançant aquestes entrevistes s’han tractat temes molt diversos com diverses eren les entitats contactades, tot i que tinguin un element comú en la seva diversitat cultural. Així hem visibilitzat iniciatives sobre cultura o educació. Hem donat veu a dones que ens han parlat de construcció de pau i altres ens han apropat a veus de dones africanes. A la lluita contra els estereotips i tòpics per qüestió d’ètnia. O a les dificultats que moltes entitats estant patint a causa de la pandèmia.

Pel que fa al relat que ens han explicat i que hem recollit, òbviament ens hem mantingut fidels allò que narraven, però si que hem utilitzat, normalment, els titulars i destacats en positiu, per tal de no entrar en confrontacions i per mostrar bones pràctiques, tot i que en alguna ocasió, hem volgut destacar la crítica sempre constructiva.

Hem volgut també crear vincles amb aquestes entitats per convertir-nos en referents en temes de comunicació malgrat que, en aquests moments i a causa de la Covid-19, gairebé totes les associacions han reduït moltíssim les seves activitats. Tot i així, ens hem ofert a fer assessorament individualitzat en temes comunicatius per a quan tinguin aquesta necessitat.

Les entrevistes han tingut força repercussió, doncs, es pengen en el portal de gènere La Independent, portal que té un elevat nombre de visites quinzenals (20.000) i moltes d’elles són de la ciutat de Barcelona, així com de la resta de Catalunya, d’Amèrica Llatina i de la resta de comunitats autònomes de l’Estat espanyol, per això també les traduïm al castellà per poder facilitar la seva lectura i donar a conèixer les experiències i el teixit social tant divers de la nostra ciutat.

Aquest projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Veure entrevistes:

Associació Intercultural Diàlegs de Dona – Mercè Amor i Fatima Ahmed:
Llatins per Catalunya – Omaira Beltrán:
Associació Educativa Integral del Raval i Associació de Treballadors Pakistanesos – Shazra Javed:
Dones Brasileres Contra el Feixisme a Barcelona (MBCF) – Dai Sombra:
Associació Kalayaan Cultural Filipina a Catalunya (KalayaanBCN) – Sandra Sotelo:
Catàrsia – Gemma Ferreón Rivera:
Afrika Pozitiv – Ana Martínez Reina:
Gestapaz –  Dorys Ardila:
Associació EuroArab – Nadia Zeryouh:
Associació de Dones Gitanes Drom Kotar Mestipen – Rosa Maria Cisneros Kostic: