
“Invertir en organitzacions de dones en temps de crisis: cinc històries de resiliència” és el reportatge que ha publicat Onu Dones, i on s’explica que, en l’actualitat, hi ha 614 milions de dones i nenes que viuen en zones afectades per conflictes.
Palestina, Ucraïna, Haití, Sudan, l’Afganistan… el seu número augmenta a mesura que s’intensifiquen els conflictes geopolítics, el canvi climàtic i les crisis sanitàries i alimentàries.
I és un fet que, quan esclata el conflicte, les dones i les nenes corren un major risc de sofrir violència de gènere i de perdre els seus béns i ingressos. Segons dades d’Onu Dones, en contextos fràgils, les dones i les nenes tenen una probabilitat gairebé 8 vegades major que els homes de viure en la pobresa, i en totes les regions del món sofreixen nivells més alts d’inseguretat alimentària. Així mateix, les infraestructures financera i assistencial continuen fallant a les dones, amb conseqüències devastadores, ja que menys de l’1% de l’assistència oficial per al desenvolupament (AOD) va destinada directament a organitzacions de defensa dels drets de les dones. Per això, és urgent posar a la disposició de les organitzacions locals de dones un finançament fiable, flexible i pluriennal.
El reportatge d’Onu Dones recull cinc històries de resiliència:
• Reconstruir el moviment feminista a l’Afganistan
• Les organitzacions de dones proporcionen un salvavides a les dones a Gaza
• Dones que fan costat a altres dones enmig de la crisi econòmica de Myanmar
• Organitzacions de dones en primera línia de la guerra a Ucraïna
• Fer que s’escoltin les veus de les dones migrants a Colòmbia
Es pot llegir a “Por qué es fundamental invertir en organizaciones de mujeres en tiempos de crisis: cinco historias de resiliencia”