Panell “Els Mitjans de Comunicació i les TICS en l’agenda global per a la igualtat de gènere”

Panell “Els Mitjans de Comunicació i les TICS en l’agenda global per a la igualtat de gènere”

El passat 29 de setembre la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (RIPVG en castellà) va organitzar un debat sobre els Mitjans de Comunicació i les TICS en l’agenda global per a la igualtat de gènere.

El panell va significar una reflexió sobre els avanços i els temes que queden pendents per assolir l’exercici ple i efectiu dels drets humans de les dones a la comunicació, a la informació i a la llibertat d’expressió, així com a les polítiques públiques i bones pràctiques per contribuir en i a través dels mitjans de comunicació al compliment de l’agenda per a la igualtat de gènere.

L’acte va ser presentat per dues de les coordinadores de la RIPVG, Miriam Bobadilla i Rosa María Rodriguez Quintanilla. I com a ponents van participar:

Verónica Espinosa, de la Xarxa Nacional de Periodistes de Mèxic
Grace M. Torrente, de la Xarxa Colombiana de Periodistes amb Visió de Gènere
Paula Rey, de la Xarxa Argentina de Periodistes amb Visió de Gènere
Cecilia B. Sousa, de la Xarxa Brasilera de Periodistes i Comunicadores amb Visió de Gènere i Raça
Antonia Ceballos, de la Revista Feminista Andalusa La Poderío
Maryórit Guevara, del diari digital La Lupa de Nicaragua
• Moderades per l’Alícia Oliver, coordinadora de la RIPVG i de la Xarxa Europea de Dones Periodistes

L’acte el va tancar la periodista sueca, Jenny Rönngren, membre del Consell Assessor de la RIPVG i de Feministik Perspective, que va anunciar una propera campanya sobre el Capítol J de la Plataforma d’Acció de Beijing basada en el Decàleg per avançar en la igualtat de gènere i els drets humans de les dones a la comunicació i el periodisme.

Aquest panell estava pensat en el marc del Fòrum Generació Igualtat (FGI) de París, el passat mes de juliol, però per excés de demandes no es va poder realitzar, i l’organització ho va traslladar per a després de les vacances.

Es pot veure l’acte en el següent enllaç https://www.youtube.com/watch?v=DT3f09s2Sro