Premi Cooperació 0,7 per la nicaragüenca Radio Vos

Premi Cooperació 0,7 per la nicaragüenca Radio Vos

PERIODISME SOLIDARI

El projecte vol donar veu a la transformació de patrons culturals cap a la igualtat de gènere, la dignitat, l’exercici del drets sexuals i reproductius i la no violència cap a les dones de les comunitats de Matagalpa-Nicaragua.

Aquest projecte ha estat presentat per Radio Vos, amb la col·laboració de 18 emissores comunitàries membres d’AMARC (Associació Mundial de Ràdios Comunitàries). L’objectiu es formar en tècniques radiofòniques a 45 joves comunicadors i comunicadores socials de l’àrea rural i urbana, que desenvoluparan programes educatius per a emetre a les diferents emissores comunitàries. A la vegada, també informaran i sensibilitzaran a la ciutadania per a la no discriminació i el respecte als drets sexuals i reproductius i a una vida lliure de violència.

El Jurat del premi ha valorat molt positivament aquesta proposta, que farà possible la capacitació tècnica en ràdio, es produiran 52 programes, 10 espots i un concurs de música amb contingut social, on les 4 millors cançons (2 sobre VHI o Sida i 2 sobre no violència) seran seleccionades per a ser cantades en dos activitats públiques. A més, cal destacar el gran nombre de persones beneficiàries indirectament, ja que la ràdio és un mitjà molt important per a les zones empobrides i/o rurals de Nicaragua.