Fòrum internacional “Pendents i accions urgents per al futur: A 25 anys de la Plataforma d’Acció de Beijing”

Fòrum internacional “Pendents i accions urgents per al futur: A 25 anys de la Plataforma d’Acció de Beijing”

Comunicació i Informació de la Dona A. C. (CIMAC), GAMAG Amèrica Llatina, WACC Amèrica Llatina i la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere han organitzat aquest Fòrum Internacional “Pendents i accions urgents per al futur: A 25 anys de la Plataforma d’Acció de Beijing, que ha tingut lloc el 25 i 26 de març.

El Fòrum ha estat una oportunitat de dialogar entre periodistes, comunicadores, organitzacions defensores de llibertat d’expressió i xarxes de periodistes a nivell internacional on s’han compartit perspectives, avanços, desafiaments i idees per a construir una agenda política “post-Beijing”. Una ruta d’acció en la qual s’estableixin mecanismes per a garantir l’aplicació de les recomanacions del Capítol J sobre Dona i mitjans de difusió, de la Plataforma d’Acció de Beijing.

Al llarg dels dos dies es van desenvolupar els següents panells de debat que han servit per enriquir el procés de discussió dels Fòrums Generació Igualtat (FGI) de Mèxic i de França:

• Editores de gènere: Reptes per a incorporar la perspectiva de gènere en els mitjans de comunicació.
• Avanços i reptes per a la igualtat de gènere en les notícies.
• A contraclaror: mitjans feministes
• Veus en resistència: Violència contra dones periodistes

Pots veure els diferents panells en el següent enllaç https://cimac.org.mx/2021/03/17/cartel-del-foro-internacional-pendientes-y-acciones-urgentes-para-el-futuro/