Ens ha deixat la nostra companya i amiga Montserrat Minobis

Ens ha deixat la nostra companya i amiga Montserrat Minobis

Presidenta de la Xarxa Europea de Dones Periodistes des de la seva creació, l’any 1993 fins el 2002, Montserrat Minobis i Puntonet, reconeguda periodista feminista ha mort la matinada de dissabte, 11 de maig, al no haver superat una intervenció quirúrgica.

Nascuda a l’Alt Empordà com li agradava recordar, Minobis va néixer a Figueres, l’any 1942 i es va llicenciar en Filosofia i Lletres. L’any 1962 es va iniciar en el món de la ràdio com a locutora, redactora i guionista a Ràdio Popular de Figueres (Cadena Cope) i posteriorment es trasllada a Barcelona on treballaria a Ràdio Espanya (1974 a 1976) i a Ràdio4 (1976 a 2001) on va començar fent entrevistes a polítics al programa “Un altre aire”. També va treballar com a redactora en el programa Miramar de TVE, i col·laborà en diferents publicacions com l’Avui, Hoja del Lunes, Oriflama i Serra d’Or.

L’any 1976 va formar part de la Comissió organitzadora de les Primeres Jornades Catalanes de la Dona, dins del Congrés de Cultura Catalana. I va participar en la creació de diferents xarxes i organitzacions de dones com l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (1992), la Xarxa Europea de Dones Periodistes (1993) o el Lobby de Dones de Barcelona (1994).

Minobis va ser la primera degana al Col·legi de Periodistes de Catalunya (2001-2004) i també la primera directora de Catalunya Ràdio (2004-2005). Va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, l’any 1996.

Periodista incansable en la seva lluita per la defensa dels drets de les dones, Minobis va impulsà, l’any 2010, l’Agència de Notícies amb Visió de Gènere, La Independent i la Xarxa Internacional amb Visió de Gènere, plataforma conformada per grups i entitats de periodistes de més de 30 països, on acabava d’estar elegida membre del seu Consell Assessor.

Se’ns va tot un referent en la comunicació per la igualtat que serà molt difícil de reemplaçar.