Premi de Periodisme en memòria de Daphne Caruana Galizia

Premi de Periodisme en memòria de Daphne Caruana Galizia

Amb motiu de l’aniversari de l’assassinat de la periodista maltesa Daphne Caruana Galizia, el Parlament Europeu (PE) llança un premi periodístic que porta el seu nom.

El proper 16 d’octubre, dia que es compleix el tercer aniversari del seu assassinat, es farà la presentació d’aquest guardó al PE amb la participació de la vicepresidenta de l’Eurocambra, Heidi Hautala (Verds, Finlàndia) i de l’eurodiputat David Casa (PPE, Malta), acompanyats des de Malta per un dels fills de la periodista assassinada, Andrew Caruana Galizia.

Aquest premi pretén distingir el periodisme que tingui en compte els principis i valors de la Unió Europea, consagrats en la Carta dels Drets Fonamentals de la UE. El guardó serà gestionat per un soci mediàtic independent amb seu a la UE. La primera convocatòria del premi es farà el 3 de maig de 2021, Dia Mundial de la Llibertat de Premsa. Pel que fa al seu lliurament aquest s’atorgarà anualment prop de l’aniversari de la mort de la periodista.

Daphne Caruana Galizia

Periodista d’investigació va ser assassinada mentre investigava els anomenats “Papers de Panamà” vinculats a Malta i que afectaven al govern del Primer Ministre, Joseph Muscat.